Panelgesprek met Mark Elchardus, Tinneke Beeckman en Amir Bachrouri

Vrijheid/Veiligheid

Vista, Ertsberg en Liberales heten u allen van harte welkom op ons panelgesprek.

Naar aanleiding van de publicatie van zijn boek nodigen Vista, Ertsberg en Liberales Professor Mark Elchardus uit op 28 februari om in gesprek met te gaan met filosofe Tinneke Beeckman en voorzitter van de Vlaamse jongerenraad Amir Bachrouri.

We leven in boeiende tijden, in een wereld vol verandering die sneller lijkt te draaien dan ooit tevoren. Dat brengt heel wat nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar ook spanningen en onbehagen. Met Vista willen we het debat en de dialoog hierover ook in Vlaanderen aanzwengelen omdat we geloven dat dit de sleutel is van het succes van onze democratie om collectief antwoorden te vinden en op een positieve manier met veranderingen om te gaan.

Socioloog Mark Elchardus onderzoekt in zijn nieuwste boek "Vrijheid/Veiligheid" (uitgegeven bij Ertsberg) 2 spanningsvelden: waar 30 jaar geleden het verschil tussen vrij/onvrij domineerde, evolueerden we naar een samenleving waarin veilig/onveilig vooropstaat. Onze verdeeldheid dreigt echter nefast te worden voor de dialoog, zo essentieel voor onze democratie.

Elchardus Socioloog Mark Elchardus onderzoekt in zijn nieuwste boek "Vrijheid/Veiligheid" (uitgegeven bij Ertsberg) 2 spanningsvelden: waar 30 jaar geleden het verschil tussen vrij/onvrij domineerde, evolueerden we naar een samenleving waarin veilig/onveilig vooropstaat. Onze verdeeldheid dreigt echter nefast te worden voor de dialoog, zo essentieel voor onze democratie.
Mark Elchardus (1946) doceerde sociologie aan de Brown University in de Verenigde Staten en de Vrije Universiteit Brussel. Hij was actief in het middenveld en schreef talrijke wetenschappelijke artikels en boeken. Momenteel is hij columnist bij De Morgen.
Dr. Tinneke Beeckman (1976) studeerde filosofie aan de VUB en de ULB. Ze werkte jarenlang als aspirant en als postdoctoraal onderzoeker (FWO) aan de VUB. Sinds 2012 is ze schrijfster. In hetzelfde jaar publiceerde ze ‘Door Spinoza’s Lens’ (Pelckmans), in 2015 volgde ‘Macht en Onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting’ (De Bezige Bij) en in 2020 ‘Machiavelli’s Lef. Levensfilosofie voor de vrije mens’ (Boom). Voor haar boek over Machiavelli kreeg ze de Hypatiaprijs (2022). Ze is columnist voor De Standaard en geeft regelmatig filosofische en politieke analyses in de media.
Amir Bachrouri (2003) is sinds 2021 voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Hij liet zich opmerken met zijn pleidooien voor mee aandacht voor mentaal welzijn bij de jeugd, vooral tijdens de coronaperiode.

 


Wanneer?

28 februari 2023 vanaf 20:00 uur

Waar?

Liberas
Kramersplein 23
Gent 9000
Belgium

Vind adres op Google maps

Contact

Vista ·                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Komt u ook?

 
Volg Vista op sociale media
 

Facebook

Twitter

Instagram