Elsie De Raedt

Woonplaats: Zoersel

De ware spirit die Vlaanderen vandaag én morgen nodig heeft

Hallo, ik ben Elsie De Raedt

Ik genoot een opleiding Vertaler-Tolk (Antwerpen) en Politieke Wetenschappen (VUB).

Door deze combinatie  belandde ik op het Hoofdkwartier van de Volksunie in Brussel toen zij nood hadden aan een woordvoerder naar de Franstalige pers toe. Ik werkte er vele jaren nauw samen met Hugo Schiltz, Willy Kuijpers, Nelly Maes en Maurits Coppieters.

Dan volgde de overstap naar twee internationaal gerichte ministeriële kabinetten. Mijn kijk op wereld en politiek kreeg er een ruimere dimensie. Ik werkte er als privé-secretaris voor de minister van Buitenlandse Handel Hector de Bruyne en enkele jaren later werkte ik als woordvoerder voor de minister van Ontwikkelingssamenwerking André Geens .

Ik  leerde er hoe structuren wel of niet dé motor van welzijn en herverdeling kunnen zijn, evenzeer in verre landen als in Vlaanderen.

Ik zet graag mijn schouders onder Vista omdat ik er de ware spirit ontwaar die het Vlaanderen van vandaag én morgen nodig heeft : Inzet en spirit om met een progressief programma welzijn en opleiding eerlijker te spreiden in Vlaanderen en Brussel. Mijn schoolgaande kleinkinderen denken alvast mee.

Na de dramatische teloorgang van de Volksunie leverde ik me gedurende 19 jaar over aan mijn tuinpassie : ik richtte cursussen in over duurzaam tuinieren, opende een bezoekerstuin in de Loirevallei (Frankrijk), schreef drie boeken over duurzaam omgaan met rozen.

Klimaat en milieu, hervorming van de staatsstructuur en anti-particratie zijn mijn aandachtspunten. Maar ik ben voor Vista inzetbaar waar het nodig, zinvol en nuttig is.

En zoals Nelly Maes het zo goed verwoordt : Er is nood aan een partij waarvoor wij als Vlamingen in vertrouwen kunnen stemmen met het oog op de toekomst van onze gemeenschap.

×