Peter Verlinden

Peter Verlinden werkte meer dan 30 jaar als journalist voor de VRT, gaf bijna 15 jaar les aan de KU Leuven en was woordvoerder van minister van Ontwikkelingssamenwerking André Geens. Hij is ook auteur van verschillende boeken en publicaties, voornamelijk over het kolonialisme. Ook hij steunt Vista.

Vista is een hele opluchting in een verkrampt en gepolariseerd politiek klimaat

Ruim dertig jaar geleden. Als jonge woordvoerder van de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking raakte ik ondergedompeld in de politieke wereld. Een unieke ervaring  ook en vooral door de open geest van dialoog en uitwisseling toen onder mensen van zeer verschillende overtuigingen maar met dezelfde focus: onze Vlaamse samenleving binnen Europa en de wereld beter maken, in het belang van iedereen. Zelf ben ik nooit partijlid geworden. Ik vond en vind dat niet passen bij mijn passie van journalist. ‘Mijn minister’, André Geens, toen van de Volksunie, vond dat geen probleem. Veel belangrijker vond hij: de gezamenlijke doelstellingen en de wil om die samen te bereiken.

Die openheid en verfrissende manier om aan politiek te doen herken ik vandaag bij Vista. Een hele opluchting in een politiek klimaat dat al te verkrampt en gepolariseerd geworden is. De tijd is rijp voor open geesten en de vrije dialoog. Met nog altijd diezelfde focus: een Vlaanderen waar het goed om leven is voor iedereen, binnen Europa en de wereld.